Waarom steeds meer mensen in Duitsland gaan wonen

Buurland Duitsland is een fantastisch land. De ontwikkeling heeft hier de laatste decennia niet stil gestaan waardoor er tal van redenen zijn op te noemen waardoor je hier prima kunt wonen. Dat is overigens ook te zien aan de cijfers van het aantal Nederlanders dat definitief naar Duitsland verhuist. Dat neemt de laatste jaren namelijk steeds explosiever toe. Kijk alleen al naar wat makelaars zoals Oostmakelaardij.nl in de aanbieding hebben en het valt je op hoeveel koopwoningen daar tussen staan.

Goedkoper en ruimer
Wanneer je een koopwoning in Duitsland zoek, zal je waarschijnlijk direct opvallen hoe ruim de wijken hier zijn opgezet. Dat geldt overigens niet alleen voor de wijken, maar ook voor de huizen die je in de wijken vindt. Het is bij koopwoningen in Duitsland bijvoorbeeld eerder regel dan uitzondering dat ze de beschikking hebben over een eigen garage. Ook kun je bij vrijwel iedere woning wel rekenen op een tuin. En het allermooiste is dat je dit allemaal aanschaft voor dezelfde prijs waar je in Nederland een rijtjeshuis voor koopt. De huizen in Duitsland zijn namelijk veel goedkoper dan in Nederland. Reden genoeg om een kijkje te nemen in het assortiment van Oostmakelaardij.nl!

Aangenaam leven
Ook het leven in Duitsland is erg aangenaam. Zo staat het land bekend om de goede gezondheidszorg waar patiënten vooral als mens worden behandeld en niet als nummer. Verder is er uitgebreid aandacht voor ouderenzorg én is het dagelijks leven zoals boodschappen en autorijden stukken goedkoper dan in Nederland.