Makelaar omgeving Emmen? Marc Oost!

Wonen in Emmen en omgeving, het is rustig, mooi, ruimtelijk, landelijk. De grensstreek biedt tal van leuke winkelstadjes en is een ideale uitvalsbasis voor mensen die bijvoorbeeld in Groningen of Zwolle werken. De huizenprijzen zijn er vriendelijk, in tegenstelling tot het Zuiden en de Randstad. Oost Makelaardij is op makelaarsgebied de specialist in deze omgeving, en kan u tevens adviseren over woningen in Duitsland.

Emmen is een stad die alles heeft

Het kantoor van Oost Makelaardij is gevestigd in het mooie Emmen. In deze omgeving zie je meteen dat het je in Zuidoost-Drenthe aan niets zal ontbreken. Natuurlijk zijn er de mooie, uitgestrekte landschappen van heide, veen en natuurlijk de hunebedden. Emmen zelf kent een aantal musea, een hip overdekt winkelcentrum, terrasjes, een heerlijk stadspark, een eredivisieclub die steeds populairder wordt en natuurlijk Wildlands Adventure Zoo, de immense dierentuin. Emmen is een stad die alles heeft. Deze omgeving is booming: de huizenmarkt trekt aan. Dat houdt in dat de werkgelegenheid meestijgt. En gezien de moderne tijd kun je er ook voor kiezen om veel thuis te werken. Dan zit je er in deze mooie streek fantastisch bij natuurlijk.

Goedkoper wonen en leven in de grensstreek

Daarnaast is het natuurlijk fijn om in de grensstreek te wonen met het oog op dagjes uit, binnen luttele minuten bevind je je op het grondgebied van onze Oosterburen. Oldenburg, Bremen en Osnabrück zijn fijne steden. Bovendien is het ideaal boodschappen doen. Het Btw-tarief is lager, het assortiment (zeker qua biologische producten) vele malen groter en goedkoper. Het personeel is vriendelijk en geduldig. Je staat zelden in de file. Niet alleen een andere, maar vooral een omgekeerde wereld, bij jou om de hoek! Op de site van Oost Makelaardij, die bemiddelt in (ver)koop en (ver)huur en ook taxeert, stuit je direct op woningen waarvan je nooit durfde te dromen. Een vrijstaand huis ònder de drie ton, kom daar maar eens om in het Westen. Daar koop je in Haarlem of Rotterdam nog geen bovenwoning voor.

Waarom kiezen voor Zuidoost-Drenthe?

In Zuidoost-Drenthe en direct over de grens vindt de moderne mens alles wat zijn hartje begeert. Het gaat dan in de eerste plaats om rust en, zou een beroemde voetballer zeggen, da’s logisch. Een chaotische uitvalsbasis in een drukke plaats of stad, waar iedereen dicht op elkaar zit, is slecht voor ieder zijn ontwikkeling. Als je begint te werken, wil je ook eerst een opgeruimd bureau of werkbank. Zo staat een weldenkend mens in het leven: je huis is je dak boven je hoofd, de plek waar je alles beslist. Je hoofdkwartier. Dan neem je geen genoegen met een krappe bezemkast. Zeker niet wanneer je aan gezinsuitbreiding denkt. Deze prachtige groene streek is naast landelijk en rustig ook behoorlijk inspirerend. Rust in je kop, in deze tijden van burnout en andere stressklachten lijkt het wel de hoogste prioriteit.

Of toch Duitsland?

De stap naar Duitsland is niet zo’n grote als bijvoorbeeld naar een Zuid-Europees land. Het is letterlijk om de hoek. De grond- en huizenprijzen liggen beduidend lager – voor de prijs van een rijtjeswoning in de Randstad heb je hier al een vrijstaande woning met een lap grond. Verder is het leven er goedkoper, minder ingewikkeld. En de omgeving geeft je allerlei nieuwe, positieve prikkels. Dit is geen emigreren, dit is simpelweg een stukje verderop gaan wonen. Niet voor niets zie je op de website van Oost Makelaardij een foto van de Nederlandse en Duitse vlag, met daartussen die van de Europese Unie.

Passie voor de huizenmarkt

Oost Makelaardij heeft al 15 jaar ervaring in Zuidoost-Drenthe en Duitsland. In dit makelaarskantoor heerst een grote passie voor de huizenmarkt in de grensstreek. Het is natuurlijk ook altijd leuk om mensen tot inzichten te brengen, te enthousiasmeren en uiteindelijk blij te maken met hun nieuwe paleis in een wonderschone omgeving. Daarnaast is er de specialisatie over de grens. Er worden zelfs informatieavonden georganiseerd waar je uitgelegd wordt dat een woning net over de grens echt geen moeilijke(re) aangelegenheid zal zijn. Het plezier straalt er van af. Dat is precies wat een twijfelend mens nodig heeft: Oost Makelaardij werkt motiverend en laat je letterlijk verder denken.